No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Celebració de l’aniversari de Sedeta Gospel Singers

Aquest vespre és molt especial per a nosaltres, perquè just avui fa 5 anys que vam fer el nostre primer concert a la mateixa sala on avui celebrem l’aniversari, al centre cívic El Coll. I ho celebrem cantant, és clar.
Encetem la vetllada amb Ipharadisi, una de les nostres cançons més animades. Un munt de cares somrients ens reben mentre pugem a l’escenari tot cantant.
A continuació, llegim un discurs molt emotiu, que arrenca aplaudiments del públic i dels cantaires. I seguim amb més cançons i més festa. Ens podem permetre el luxe de cantar molta estona i ho aprofitem omplint el vespre d’un repertori variat i alegre: Amazing Grace, Shut De Do, Malaika, Climbing up the Mountain, Sylvie, Aquarious…
Acabem la celebració amb This little light of mine, que els assistents també canten amb nosaltres.
Gràcies a tots i a totes per un vespre tan preciós!

Aquest és el discurs que llegim a la festa.

Bona nit,

El 25 de gener del 2008, 16 cantaires i l’Anna Ruggiero, la nostra directora, vam trepitjar per primera vegada aquest escenari. Va ser el nostre primer concert, envoltat de dubtes i nervis, però també de molta il·lusió i de molt bona ompanyia. Familiars i amics van omplir la sala d’aquest centre cívic per ser testimonis del naixement d’un nou projecte, Sedeta Gospel Singers.

Cinc anys després, tornem a ser aquí. Alguns dels 16 cantaires d’aquella nit som també avui sobre aquest escenari. D’altres ens acompanyen des del públic. Cinc anys després, hem crescut, i ens hem fet grans. Tan grans, que durant tot aquest temps, al voltant de 75 persones han format part de la coral, i la meitat encara hi som. Tan increïblement grans que a través dels nostres concerts hem aconseguit recaptar milers d’euros destinats entre altres als nens de l’Àfrica i de l’Amèrica Llatina; als damnificats del terratrèmol d’Haití però també, més a prop, a les famílies més necessitades del Raval; a les associacions de dones que lluiten per un món més igualitari i a les de familiars de malalts mentals, que treballen amb escassos recursos per una vida més digne… Tan immensament grans que ens hem fet un tip de visitar residències d’avis per fer especial un dia no només en la vida dels seus usuaris, sinó també en les nostres. Captar fins a quin punt és intensa l’emoció que sent la gent gran quan cantem per a ells és un dels moments més repetits i més especials que haurem viscut mai com a cantaires. Col·laborar amb oenegés, associacions benèfiques i llars d’avis ens fa créixer, sobretot, com a persones.

En aquests cinc anys, hem fet més de vuitanta concerts, la majoria a esglésies, centres cívics i residències d’avis de Barcelona, però també hem actuat a poblacions del Maresme, el Vallès, el Baix Llobregat, la Garrotxa, el Tarragonès, la Selva, i el Baix Empordà entre altres. Arreu, hem celebrat el Nadal, la diada de Sant Jordi, festes majors de barris i pobles; hem inaugurat places, centres cívics i casals per a la gent gran; hem amenitzat cerimònies de casament, comunions i aniversaris i hem enregistrat en directe i presentat el nostre primer disc: “A Taste Of Gospel” a l’FNAC i al Corte Inglés. Per cert, encara ens en queden algunes còpies, per si no el teniu.

Any rere any hem fet créixer el nostre repertori amb una cinquantena de cançons de gospel, espirituals, africanes i nadales en idiomes tan diversos com l’anglès, el zulú, el suahili, el català, el portuguès o l’euskera. I cada vegada més augmenten els cantaires que s’animen a fer solos, tot i els nervis que això els comporta. Harmonies més treballades, ritmes més marcats, cànons i acompanyaments enriqueixen els nostres concerts.

Durant aquests cinc anys, hem creat l’Associació Sedeta Gospel Singers, per facilitar la gestió d’aquest gran grup humà, un grup que sap que els dijous els problemes personals es queden a casa perquè a l’assaig només hi ha espai per l’alegria. I és per això que de vegades allarguem aquesta alegria amb sopars, festes d’aniversari, excursions i fins i tot colònies de cap de setmana. Ens definim com una coral eclèctica i divertida, així som, dins i fora de l’escenari. Persones que gaudim molt cantant, i també parlant, sopant, caminant i ballant amb els nostres companys.

Ens hem fet grans, ja ho veieu, però volem seguir creixent, i ho farem amb la mateixa il·lusió del primer dia. Avui celebrem que tenim cinc anys, però també que en volem complir molts més. Moltes gràcies, i que comenci el concert!